انواع مینی چیلر یا چيلر آپارتمانی در اصل چيلرهاي هوایی كوچک و کم صدایی هستند . که دارای ظرفیت کمتر از 20 تن تبرید بوده و براي آپارتمانها، ویلاها و ساختمان هايي كه ميخواهند . سرمايش و حتي گرمايش مستقلي داشته باشند ومشكلات مربوط به موتورخانه مركزي را تحمل نكنند به كار مي رود.
مينی چيلر ها که سیکل تبرید آنها بر اساس ظرفیت دارای یک یا چند کمپرسور اسکرال و با یک یا چند مدار می باشد. معمولاً در تراس یا پشت بام ساختمان نصب می شوند. با خنك كردن آب در اواپراتور آنرا به داخل ساختمان منتقل کرده و اين آب با جریان در کویل فن كويل ها ، سرمایش مورد نظر هریک از فضاهای داخلی ساختمان را تامین می نماید.
مینی چیلر ها معمولاً چیلر های هواخنک با ابعاد و ظرفیت کوچک تر هستند که عملکرد آنها به این صورت است: گاز مبرد توسط کمپرسور مینی چیلر های هوایی فشرده می گردد. در دمایی پائین قرار می گیرد تا بتواند پس از ورود به کویل اواپراتور گرمای آب داخل اواپراتور را جذب نماید .
در نتیجه آب سیستم تبرید درون اواپراتور سرد می گردد. سپس توسط سیستم پمپ های سیرکولاتور به کویل آب سرد فن کویل ها و هواساز ها جهت ایجاد هوای خنک در محل مورد نظر منتقل می شود . پس از این فرآیند مجددا با مکش کمپرسور گاز ناشی از تبخیر، به سمت کمپرسور حرکت نموده و این سیکل ادامه می یابد.
اواپراتور یا مبدل حرارتی مینی چیلرها که در دو نوع پوسته – لوله ای و صفحه ای موجود است ، وظیفه خنک کردن آب در مدار برودتی ساختمان را برعهده دارد. به این ترتیب که در اواپراتور لوله های گاز مبرد و لوله های آب مدار برودتی قرار دارند و طی جریان تبخیر مایع برودتی و دریافت گرما توسط گاز ، آب سیستم خنک می شود.
در صورت استفاده از مبدل حرارتی صفحه ای با استفاده از تعداد زیادی صفحات فلزی نازک ، موجب تبادل حرارت بالا بین سیال گرم و سرد می شود. اساس عملکرد این نوع مبدل به این شکل است کهاز دو جهت مخالف سیال سرد و گرم وارد مبدل می شوند.
کمپرسورها در مینی چیلرهای تراکمی از نوع اسکرال می باشند.
که توسط فن های آکسیال بزرگ ، این عملیات خنک کنندگی انجام می پذیرد.
(دارای Heat pump) مي توانند آب گرم مورد نياز فن كويل ها در زمستان را نيز فراهم نمايند.
بطور کلی کارشناسان تاسیسات برای محاسبه ظرفیت چیلر مورد نیاز هر پروژه که بر مبنای محاسبه دقیق ظرفیت بار برودتی کل انجام می گردد. علاوه بر محاسبه پارامترهایی مانند شرایط جغرافیایی(Ambient Temperature ) و دمای طرح خارج تابستان ، ارتفاع از سطح دریا ، رطوبت نسبی هوا ، نوع کاربری ساختمان (دمای طرح داخل). تعداد طبقات و سطح زیر بنای ساختمان ،تعداد نفرات و تجهیزات کوچک و بزرگ الکتریکی داخل ساختمان ،به حجم آب سرد مورد نیاز و ضرایب اطمینان کافی در عملکرد چیلر توجه می نمایند.
اما چنانچه مایل به استفاده از امکان محاسبه سر انگشتی (فاز 1) چیلر مورد نیاز ساختمان های مسکونی و اداری در شرایط آب و هوایی مانند تهران باشید. می توانید به ازای هر 100 متر مربع از ساختمان بطور تقریبی ظرفیت نامی 4 تن تبرید را در نظر بگیرید .
همراه با فن کویل علاوه بر مزایای عدیده زیر این امکان را فراهم می آورد تا در هنگام تغییر فصل در پائیز یا بهار که ممکن است. تعدادی از ساکنین تمایل به استفاده از سیستم گرمایی و تعدادی تمایل به استفاده از سیستم سرمایی داشته باشند ، هر واحد آپارتمان قادر به انتخاب و اعمال سلیقه شخصی خود در تامین دمای هوای مطلوب در واحد خود باشد.
دیگر نیازی به نصب و استفاده از سایر تجهیزات گران قیمت تهویه مطبوع نمی باشد زیرا از آنجا که فن کویل ها و شبکه لوله کشی از قبل درون ساختمان وجود دارند. با نصب مینی چیلر میتوان سرمایش مطبوع و مورد نظر را بدست آورد.
2 دیدگاه ها
بسیار مطلب آموزنده ای بود. خیلی ممنون از شما
سپاسگزارم