به طور کلی تقسیم بندی پمپ آب و فاضلاب با دیدگاه های مختلفی چون متریال، محور دوران، مستغرق بودن، نوع پروانه انجام می شود.
در بخش صنعت از این فاضلاب کش در قسمت هایی همچون فراورده های غذایی، ساخت و ساز، کاغذ و خمیر کاغذ و در نهایت صنایع فلزی پر کاربرد است و البته لازم به ذکر است که به همان نسبت در معادن و استخراج آب برای خنک سازی، نمک زدایی از آب دریا و غیره نیز به کار می رود. از طرفی از این پمپ ها همچنین در بخش تصفیه در بخش صنعتی و شهری نیز استفاده می گردد توجه داشته باشید که البته تفاوتی در بین پمپ هایی که در این دو بخش استفاده می گردد نیز وجود دارد.
از پمپ فاضلاب شهری که به آن پمپ فاضلاب نیز گفته می شود به انتقال ، پساب، گنداب، فاضلاب تصفیه شده مکانیکی مخازن تصفیه، لجن و همچنین آب بارندگی کمک می نماید. در بخش صنعتی اما پمپ فاضلاب صنعتی آنچه می بایست به آن توجه گردد موادی است که در ساخت این دستگاه به کار می رود چرا که آب ضایعات ناشی از فعالیت های صنعتی است می تواند به شدت خورنده و دارای خواص سایشی می باشد.
بدنه پمپ نیز میتواند مجهز به صفحات سایشی است که از مواد ضد سایشی بسیار خاص تهیه می شوند و به راحتی قابل جایگزینی می باشد. در صورتی که از این پمپ ها در چاه استفاده گردد به آنها پمپ شناور چاه عمیق نیز گفته می شود و همچنین انواع آنها به صورت افقی و عمودی نصب می گردد. علاوه بر این پمپ آب تمیز نقطه مقابل پمپ فاضلاب قرار دارد.
با توجه به نوع كاربری و اصطلاحات رایج فنی و تجاری به دسته های كلی تقسیم بندی می شوند :
پمپ سانتریفیوژ با محور عمودی (Vertical Multistage)
پمپ سانتریفیوژ با محور افقی ( Horizontal)
Multistage Submersible Centrifugal Pumps
Submersible Pump for Clean & Dirty Water
سیرکولاتور خطی In Line Close- Coupled (تکی و دوقلو)